Kirjat

Metsa! Havuja sielulle -kirja

Metsä! Havuja sielulle on kirja on metsästä. Metsä alkaa siemenistä ja kasvaa elämän ylläpitäjäksi. Siinä välissä on havuja ja lopussa mystistä iloa.

Joskus sielu tarvitsee havuja ylettyäkseen sielun ytimen avaruuteen. Aivan niin kuin suksien pohjiin voi nuoskakelillä takertua kasapäin lunta niin, että luisto tökkii ja sukset muuttuvat raskaaksi taakaksi – aivan samoin sielunpuuhun voi takertua ahdistavan tummasävyisiä niljakkeita, jotka estävät sielun kehittymisen ja terveyden alkulähteiltä juonnin.

Kirja tempaa mukaansa sielun kehittymismatkalle tunturissa jurottavan tuulientuiverrusmännyn seuraan, syväkuuntelemaan pimeässä yössä nököttävien kuusien supatteluita ja hengittelemään kauneuttavien koivikoiden keskelle. Välillä poiketaan salamoiden rakastamiin tammistoihin ja virkistetään sielua kastepisaroiden säihkeessä. Sisäistä sielunpuuta innoittavuushahmotellaan metsälehmukseen alla. Kirjaa värittävät kansanperinteen ja toisaalta nykytiedon sävyttämät, maanläheiset ja taivaankaaren taakse kurkottelevat metsäiset harjoitteet ja vinkit sekä kaunis kuvitus.

Mirja on yli 700-vuotisen vesjkansalaisen suvun metsäviisausperinnön kantaja, harvinaisen selkeäsanainen mystikko, joka metsäalan ammattilaisena on ollut vuosikymmeniä metsissä niin metsurina, maisterina kuin luonnontuotteiden keräilijänäkin. Jos ovat tulleet tutuiksi metsän puut, niin myös metsän henki.

Metsä! Havuja sielulle -kirjan sivuilla asuu alkuvoimainen metsäviisausperintö, eurooppalaisten mystikkojen käsitys sielusta ja rakkaus. Kirja mahdollistaa tutustumisen omaan sieluun ja antaa eväitä oman sielunpuun puhdistamiseen sekä ravitsemiseen – havujen avulla.

Metsä! Havuja sielulle – kirjan voit tilata adlibriksen verkkokaupasta ja kirjastoista lainata.

ISBN 9789523218833 Sivuja 192 Kustantaja readme.fi Julkaistu 2020

Metsakellinta_terveytta_luonnosta

Metsäkellintä – terveyttä luonnosta kirja avaa metsäsuomalaista viisausperintöä hyvinvoinnin ylläpidossa – rakkaudella nykypäivään tuotuna.

Kirjassa perehdytään suomalaisista juurista ja suomalaisesta metsäyhteydestä kehitettyyn ja nykypäivään tuotuun sekä tulevaisuutta luovaan metsäiseen menetelmään oman ja toisten hyvänolon ylläpitoon. Ja mikä parasta: kirja on painettu Suomessa, suomalaiselle paperille!

”Metsäkellinnällä päästämme luovuuden vapauteen, löydämme sisältämme innostuvan intohimoisen toimintakyvyn ja virittäydymme yhdessä metsän kanssa arvostavan myötätuntoisen, aikaansaavan leppoisan ja parantumisen mahdollistavan elämänasenteen taajuuksille.”

Metsäkellintä on suomalaisista metsäisistä juurista, kansanperinteestä ja nykytiedosta kehitetty hyvänolonhurvittelu kehollisen terveyden ylläpitoon ja viritys yhteiseen, voimaantumisen mahdollistavaan, syväkokemukseen. Metsäkellintää sävyttää metsän syvä kunnioitus ja yhteistyö metsäluonnon kanssa.

Metsäkellintä on yhteydenotto oman syvätajunnan kautta metsätajuntaan, kurkistus päivätajunnan ja päivätajuntaa ohjaavien aistien taakse. Täällä syvätasolla mahdollistuu myös henkinen parantuminen.

Itseä ja muita opitaan hellimään metsäkellinnän harjoitteiden avulla ja kymmenen vuoden aikana kellinääreihin sekä puuhengityskouluihin osallistuneiden kokemusten pohjalta. Kirjan luettuaan lukija ymmärtää miksi kävelylenkeillä kannattaa tietoisesti hengittää metsänvihreyttä sydämen alueelle, milloin on hyvä suunnata askeleensa mäntykankaalle tai milloin koivikkoon sekä miksi ja miten hyödyntää villejä metsänantimia vaikka saunanlauteilla.

Puhumattakaan kuinka lisätä pyhyyden tuntua omaan arkeen metsän pyhyyden kokemuksen avulla ja mikä merkitys tällä on koko elämään. Tai jos on kovasti pelokas olo siitä, kuinka selviää elämässä eteenpäin – kuinka silloin metsäluonto voi auttaa.

Kirjassa myös avataan käytännönläheisesti mitä metsäkellinnän harjoitteiden taustalla piilee, mikä on niiden tieteellinen ja tutkimuksellinen perusta. Samoin avataan suomalaisen kansanperinteen tietoa ja tietäjyyttä metsistä, metsätajua. Lisäksi kirjassa on tarvittava määrä nykytietoa tietoisuustaitojen hyödyntämismahdollisuuksista oman terveyden ylläpidossa.

Metsäkellintäkirjan voit tilata suoraan minulta mirja(at)forest4lolling.fi hintaan 25 euroa postituskuluineen. Niin ja tietysti kirjastoista voit lainata.

ISBN 9789523217133 Sivuja 291 Kustantaja readme.fi Julkaistu 2018